Startnummer & Tijdregistratie

Ophalen startnummer

Op zondag 14 januari 2024 van kun je je startnummer tot een half uur voor de start van je onderdeel ophalen bij Gaasperplas Windsurfing nabij de startlocatie. Meld je je daarvoor wel tijdig aan. Het startnummer wordt niet toegestuurd.

Crossers die zich via na-inschrijving willen aanmelden worden aangeraden zich daarvoor tijdig te melden, om er zeker van te zijn dat je aanmelding nog verwerkt kan worden in de deelnemerslijst. Zie Na-inschrijven

Tijdens de loop dienen de startnummers duidelijk zichtbaar op de borst gedragen te worden.

Mylaps startnummer

Bij de Gaasperplascross wordt voor de tijdregistratie de BibTag chip van MYLAPS gebruikt. Deze chip zit achter op jouw startnummer geplakt en registreert jouw tijd. De BibTag is éénmalig te gebruiken. In de uitslagenlijst zul je de bruto- en netto-tijden terugvinden. De uitslag wordt opgemaakt aan de hand van de brutotijd. Je hoeft je startnummer slechts op de voorkant van je shirt te spelden en de tijden worden bij het passeren van de finish automatisch geregistreerd.

Na afloop van de cross kun je het startnummer gewoon mee naar huis nemen: je hoeft het niet in te leveren. Dit scheelt weer in de drukte bij de finish én het is een leuke herinnering.

Tips om een goede tijdregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst;
  • Bedek het startnummer niet met een jack of met jouw handen tijdens het passeren van de matten. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn);
  • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de tag zit;
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de tag niet;
  • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.

Het gebruik van de BibTag betekent dat de ChampionChip niet gebruikt kan worden bij de Gaasperplascross.

 

Hoe word ik geregistreerd?

De Bibtag chip zit aan de achterzijde van het startnummer bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de baan, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.

Tijdsregistratie

Bij de Gaasperplascross worden de tijden handmatig geregistreerd. Er zal geen tijd geregistreerd worden voor lopers die het startnummer niet zichtbaar op de borst dragen.

De uitslagen worden gepubliceerd op Uitslagen.nl en Mylaps Sporthive op basis van de geregistreerde tijd tussen het startschot en de finish.

Na afloop van de cross kun je het startnummer gewoon mee naar huis nemen: je hoeft het niet in te leveren. Dit scheelt weer in de drukte bij de finish én het is een leuke herinnering.

Tips om een goede tijdregistratie te garanderen:

  • Draag het startnummer zichtbaar op de borst;
  • Bedek het startnummer niet met een jack of met jouw handen tijdens het passeren van de finish. Hierdoor is je startnummer niet zichtbaar en kan op de finish niet waargenomen worden welk nummer is gefinisht.
  • Vouw of kreukel het startnummer niet.
  • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer