Mokums Cross Circuit

Het Mokums Cross Circuit bestaat uit alle open crosswedstrijden van de Amsterdamse atletiekverenigingen. Iedereen die zin heeft om over onverhard terrein te lopen is van harte welkom om mee te doen. Deelnemers aan minimaal drie wedstrijden in het circuit ontvangen na afloop een herinnering. Voor de lopers die meedoen aan het hoofdnummer van de verschillende wedstrijden is er een klassement waarvan de winnaar en winnares worden gekroond tot Amsterdams cross kampioen 2020. Zij ontvangen een daarbij horende beker.  

Het circuit is een activiteit van de Stichting Amsterdam Atletiek, het samenwerkingsverband van de vijf Amsterdamse atletiekverenigingen: Phanos, AAC, AV’23, ATOS en AV Feniks. Deze editie wordt aangevuld met een cross van KAV Holland. Het circuit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Daarom Diemen.

De wedstrijden

Het Mokums Cross Circuit bestaat uit vier crosswedstrijden:

* De KAV Holland Cross van KAV Holland op 3 november 2019

* De Boscross van Phanos op 15 december 2019

* De Gaasperplascross van AV Feniks op zondag 12 januari 2020

* De DiemerCross van AV’23 op zondag 16 februari 2020

Deelnemen aan het Mokums Cross Circuit Rondje is heel eenvoudig. Je schrijft je in voor één van de vier open crosswedstrijden en je doet mee. Klik op de link van één van de bovenstaande loopevenementen voor meer informatie over de wedstrijden en de inschrijving.  

Klassement  

Op de website van het Mokums Cross Circuit wordt onder “Klassement” bijgehouden wie aan meer dan één wedstrijd in het circuit heeft meegedaan. Daar vind je ook de stand van zaken in het open Amsterdams cross kampioenschap. De eerste 25 deelnemers van de hoofdnummers van de drie crosswedstrijden verzamelen daarvoor punten. De beste twee resultaten bepalen de eindstand. De hoofdnummers zijn de langste crosswedstrijden voor mannen en vrouwen senioren.
Voor het klassement van het Mokums Cross Circuit gelden bij de Gaasperplascross voor de dames de deelnemers aan de 5000m en voor de heren de deelnemers aan de 8400m.

De uitreiking van de prijzen is direct na de Diemercross op zondag 16 februari 2020.  

Herinnering Mokums Cross Circuit

Als je aan minimaal drie crosswedstrijden hebt deelgenomen krijg je na de Diemercross een leuke herinnering aan het circuit.